Hakuouki Jurenka

Erről a mangáról annyit mindenképpen tudni kell, hogy, ha valaki korábban sosem találkozott a Hakuoukival (=nem játszott a játékkal, vagy nem látta az animét), akkor fogalma sem lesz arról, hogy miről is van szó az egyes fejezetekben. A készítők már alapból úgy vélték, hogy azok fogják a kezükbe venni, akik az egyes karakterek “útvonalait” akarják végigolvasni, tehát minden fejezetben más-más szereplő áll a középpontban, a többiek a háttérbe kerülnek, és rengeteg részlet kimarad.

A Dengeki Comic SYLPH-ben folyamatosan publikálják, miközben egy másik manga-adaptációt, a Hakuouki Antológia – Kurenai-t, a Comic B’s Log Kyun!!-ben visznek. (Az utóbbi már részletesebben taglalja az “eredeti” Hakuouki-történetet.) Scannek egyelőre csak egy-két fejezethez vannak, és azok is eléggé összeszedetlenül.

Ezt úgy kell érteni, hogy például az Okita-történetnek egyelőre csak egy fejezete található meg, de ebből is két fejezetet készítettek. Mellesleg a fejezetek sorrendje sem így van eredetileg.

A Jurenka manga áprilisban még 9 fejezettel rendelkezett: a prólogus, 1 fejezet Haradáról, 2 Okitáról, 2 Hijikatáról, 2 Heisukéről, és 1 Saitou-ról. A Kazama Hen a Saitou Hen 2. részével úgy május körül jött ki a Dengeki Comic SYLPH következő példányában.

A manga különlegessége, hogy minden történetet más mangaka rajzol, ergó egy antológia. Az első kötetben Hijikata történetét RURU, Okitáét Shinohara Hana, és Haradáét Akatsuki Kaori rajzolta meg.

This entry was posted in Manga and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hakuouki Jurenka

  1. sangsahwa says:

    Pont ez az egyik manga, amit megvettem a nyáron japánul, de az olvasásáig nem jutottam el, pedig furiganás.
    Te angolul olvasod vagy megvan a japán és azzal próbálkoztál?

    • Akari says:

      Azokat a fejezeteket, amik angolul már kijöttek, inkább angolul olvastam el, de a Hijikata Hen 2. részét először japánul olvastam. Még van nálam Heisuke Hen japánul (de csak scannek formájában), de valahogy még nem sikerült magamat rábírnom, hogy nekiessek.

Leave a comment